لیست اختراعات ندا بهلولي
درحاليكه استفاده از ماشين ظرف شويي براي تمامي خانوارهاي كشور در حال حاضر عموميت ندارد اما در آينده اي نزديك با توجه به سبك زندگي در پيشروي خانواده هاي ايراني اين وسيله همچون ماشين لباس شويي علي رغم قيمت بالاي آن به عنوان يك كالاي لاينفك در منزل به شمار خواهد رفت. از آنجاييكه استفاده از اين وسيله صرفه جويي در مصرف آب را به همراه دارد و با توجه به كمبود آب در كشور، اين وسيله جايگزين خوبي براي شست شوي ظروف به صورت دستي خواهد بود كه مصرف بالاي آب را دارد. از طرفي در حال حاضر پودرها يا قرص هاي ارائه شده در بازار نمونه داخلي نداشته و خانواده هايي كه از اين وسيله بهره مي برند ناگزير به استفاده از نمونه هاي خارجي آن هستند و قدرت انتخاب ندارند. در پودر و قرص هاي ارائه شده، تركيباتي به كار گرفته شده است كه در محدوده ي خاصي از دما و pH فعاليت دارند كه اين مسئله منجر به طراحي چرخه هاي شست وشو در ماشين ظرف شويي شده است درحاليكه همه اين تركيبات در يك قرص يا محفظه موجود هستند. از آنجائيكه چربي هاي جامد نسبت به روغن ها چسبندگي بهتري به سطوح دارند و داراي نقطه ذوب بالاتري هستند، لذا براي پاك كردن آنها از سطوح نياز به دماهاي بالاتري هست و همچنين هرچه محيط قليايي تر باشد شسته شدن آنها از ظروف سهولت بيشتري خواهد داشت درحاليكه در دماهاي بالا آنزيم هاي به كار رفته در اين تركيبات غير فعال مي شوند و وجود pH بالا نيز براي فعاليت آنها مشكل ساز خواهد شد. اما در محصول اين اختراع زئوليت به كار رفته نه تنها به دما و pH حساس نيست بلكه خاصيت پاك كنندگي را با توجه به سطح به حجم بالاي اين محصول افزايش مي دهد. از طرفي ستون رزين به كار رفته در اين ماشين پاسخگوي سختي بالاي آب نيست در حاليكه زئوليت موجود در اين محصول هم به عنوان يك قليا و هم به عنوان يك تبادلگر يوني بر اين مشكل غلبه خواهد كرد. علاوه بر اين پودر و قرص موجود در بازار براي مصرف كنندگان اين محصول بسيار گران قيمت هستند.
يكي از انواع شوينده ها و پاك كننده هاي بهداشتي، سفيدكننده ها هستند. محصولات سفيدكننده حاوي كلر هستند كه براي از بين بردن لكه ها و سفيدكنندگي بكار مي روند. محلول هاي سفيدكننده ها به دليل استفاده از كلر علاوه بر خاصيت لكه بري و سفيدكنندگي داراي خواص ضدعفوني و ميكروب كشي نيز هستند و از آنها مي توان براي ضدعفوني كردن سطوح نيز استفاده كرد. پركاربردترين مواد سفيدكننده هيپوكلريت سديم است كه به آن آب ژاول و يا وايتكس نيز گفته مي شود. وايتكس كه به صورت مايع عرضه مي شود به خودي خود و به آهستگي تجزيه مي گردد و در دماي بالاي 40 درجه سانتيگراد و در معرض نور خورشيد اين روند تسريع ميگردد. اين مواد خطرناك و خورنده هستند. هنگام كار با اين ماده بايد ايمني افراد و محيط زيست رعايت شود. وايتكس در تماس با هوا تجزيه مي شود. اين مواد به طور معمول بوي زننده و نافذي دارند. بعد از قرار گرفتن در معرض وايتكس نيز اثرات مختلفي ديده مي شود. بيشتر موارد مسموميت با شوينده ها از نوع استنشاقى است، استفاده از مواد سفيدكننده در فضاى بسته حمام و دستشويى به علت ايجاد گاز كلر، موجب تحريك راه هاى هوايى شده و علايم مسموميت مانند سرفه، خس خس سينه ،تنگى نفس و گلودرد در افراد بروز مي كند. مشكلات پوستى و مخاطى از ديگر عوارض مصرف نادرست مواد شوينده است. تركيبات شوينده خاصيت سوزانندگى خفيفى دارند كه در نتيجه تماس طولانى با سطح پوست اثر تحريكى روى آن ايجاد مى كنند. تماس اين ماده با پوست باعث خارش، سوزش، سرخي و درد مي شود و در طولاني مدت در پوست حساسيت و زخم ايجاد مي كند. انواع مواد شيميايى در درجه هاى مختلف به چشم آسيب مى رسانند و مواد شوينده و رنگبر ازجمله خطرناك ترين مواد براى چشم به شمار مى روند و در صورت تماس با چشم به سرعت قرنيه را زخم كرده و حتى در موارد شديدتر مى توانند به سوراخ شدن كره چشم منجر شوند. آسيب ناشى از اين مواد ممكن است آن قدر جدى باشد كه بينايى به طور كامل از بين برود. اين اختراع براي غلبه بر مشكلات و معايب بيان شده محصولي جامد به صورت پودر، قرص و يا گرانول را ارائه مي دهد كه زئوليت به كار رفته در آن در تركيب با بليچ هاي اكسيژنه خاصيت سفيد كنندگي و ضدعفوني را افزايش مي دهد. اين محصول بر خلاف مايعات و محلول هاي سفيدكنننده و ضدعفوني كننده موجود در بازار به دليل استفاده از بليچ هاي اكسيژن دار بوي زننده ندارد، در حالت جامد پايدار بوده و براي انسان و محيط زيست مضر نمي باشد. علاوه بر اين همه ويژگي هاي خوب و مطلوب براي يك ماده گندزداي خوب از جمله حلاليت در آب، اثرگذاري گسترده بر انواع ميكروارگانيسم ها، عدم ايجاد مقاومت در آنها و قيمت ارزان را دارد.
كلينوپتيلولايت يك زئوليت طبيعي با فرمول شيميائي (Na,K,Ca)6[(AlO2)36(SiO2)36].20H2O است. اين زئوليت كريستال¬هاي تكتوسيليكاتي مونوكلينيك توبولار سفيد تا قرمز با سختي 4-5/3 و وزن مخصوص 2/2-1/2 تشكيل مي دهد. اندازه حفره در اين نوع زئوليت در حدود Å 5×4 مي باشد. استفاده از كلينوپتيلولايت بدليل خاصيت تعويض يوني قوي اين ماده براي يون آمونيوم مي باشد. كلينوپتيلولايت علاوه بر داشتن خواص جذب آب، گازها و مواد مختلف، خاصيت تعويض يوني قوي، داراي خواص آنتي اكسيداني، آنتي اسيدي،، ضد سرطاني، ضد ويروسي، ضد باكتريائي، ضد قارچ، ضد اسهال، تقويت سيستم ايمني، و بهبود دهنده زخم نيز است. زئوليت از طريق فرآيند تبادل يون به عنوان يك كمك شوينده عمل مي¬كند و از سختي آب مي كاهد. بنابراين اين اختراع با ساخت صابون نانويي مبتني بر زئوليت نه تنها موجبات غلبه بر سختي آب را فراهم مي¬كند كه داراي كيفيت پاك¬كنندگي مطلوب، قيمت كمتر، سازگار با محيط زيست، مبتني بر دانش روز، متكي بر مواد اوليه موجود در كشور، روش توليد آسان، تركيب ساده و اثرات ضدالتهابي، ضد قارچي، ضدباكتري، ضد ويروس، بهبود دهنده زخم و آنتي¬اكسيداني را براي پوست به همراه خواهد داشت و در عين حال اين اختراع محصولي را ارائه خواهد داد كه عاري از هر گونه حساسيت، سوزش، خشكي و خارش پوست را براي مصرف¬كنندگان باشد. مواد متشكله اين صابون به روش ذيل با هم مخلوط مي شوند: براي ساخت ژل-صابون، 5 گرم پودر ميكرونيزه كلينوپتيلولايت (اندازه ذرات كوچكتر از 5/8 ميكرون) را به 100 ميلي ليتر آب مقطر مي افزائيم و به آن 10 گرم اسيد استئاريك مي افزايم و بر روي همزن الكتريكي قرار مي دهيم و دماي مخلوط را به 70 درجه سانتي گراد مي رسانيم. بدليل خاصيت قليائي كلينوپتيلولايت، صابون، بصورت ژل شروع به تشكيل شدن مي كند. در اين حال به مخلوط قطره قطره اسيد كلريدريك 1 مولار افزوده تا pH آن به 7 برسد و سپس مخلوط را خنك مي كنيم. براي ساخت صابون جامد، مراحل بالا را انجام مي دهيم و فقط آنقدر پودرميكرونيزه كلينوپتيلولايت (اندازه ذرات كوچكتر از 5/8 ميكرون) را به مخلوط مي افزائيم تا حالت نيمه جامد به خود بگيرد و سپس آن را در قالب مناسب قالب گيري مي كنيم تا خشك شود.
موارد یافت شده: 3